Website voor aanvragen STAP-budget helemaal vastgelopen. Maar wat kun je er eigenlijk mee?(bron DVHN)

03 maart 2023

actueel > website voor aanvragen stap-budget helemaal vastgelopen. maar wat kun je er eigenlijk mee?(bron dvhn)

Deze week was het weer mogelijk een STAP subsidie aan te vragen. Er is veel commentaar op de STAP-regeling zowel over het aanbod van de cursussen als over de organisatie van de aanvraagprocedure. De subsidies

- maximaal €1000 per persoon per kalenderjaar - zijn meestal binnen een paar uur vergeven. Eerder zou het portaal om 2 januari 2023 opengaan, maar dit werd op het laatste moment door het ministerie van Sociale Zaken uitgesteld om de regels aan te kunnen scherpen. Deze week was het weer mogelijk om aanvragen in te dienen. Maar aanvragers zullen geduld moeten hebben, want het portaal van UWV kampt met een technische storing. Dat komt deze week niet meer goed. Ondanks dat de regels zijn aangescherpt is er nog steeds kritiek op het aanbod van cursussen.

Daarbij moet niet vergeten moet worden is dat je voor 1.000 euro geen complete vakopleiding kan leveren. Als je met een STAP-subsidie mensen in beweging krijgt om te gaan leren en mogelijk te switchen naar een andere baan die leuker en nuttiger is, is dat al heel mooi. En als er hier en daar een flutcursus tussen zit, dan is dat maar zo. Alles dicht regelen gaat toch niet lukken en is te duur. Kijk maar naar de aardbevingsschade en de toeslagen affaire. Het STAP-loket voor aanvragen goed organiseren blijkt al een hele opgaven. Zie ook artikel in DvhN:

Lees hier het volledige artikel van het DVNH