DvhN: Economie wacht 'morele renaissance'

28 februari 2019

actueel > dvhn: economie wacht 'morele renaissance'

Onderbroeken (gemaakt van oude overhemden) van het Groningse Van Hulley. Een typisch voorbeeld van een sociale onderneming.

Economie aan vooravond 'morele renaissance'

Sociaal ondernemerschap verdient een flinke plek in de uitwerking van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Dat schrijft SER Noord-Nederland in een advies over sociaal ondernemen in Groningen. Gedeputeerde Eelco Eikenaar nam het advies donderdag in ontvangst.

Verdienmodel

Sociale ondernemingen hebben een verdienmodel gemaakt van het aanpakken van een maatschappelijke problemen. Ze zijn daarbij niet alleen gericht op winst maken, gekeken wordt ook of de winst deels benut kan worden voor maatschappelijke problemen.

In het nationaal programma moet geld vrijgemaakt worden om sociaal ondernemerschap te ondersteunen, stelt SER Noord (in het NPG werken rijk, regio, bedrijfsleven en organisaties samen aan de toekomst van Groningen, economische versterking is daarin een belangrijk onderdeel).

Volgens de SER moeten bestaande bedrijven ook de ruimte krijgen als ze naast hun dagelijkse business nieuwe, niet op winst gerichte initiatieven creëren die werk opleveren.

Lees hier het hele artikel

Cover advies Impact Ondernemen

Download hier het advies Impact Ondernemen en de actieagenda van het advies