Kim Putters over het SER Seminar

28 september 2023

actueel > kim putters over het ser seminar

In Noord-Nederland weten sociale partners, O&O fondsen, onderwijs, lectoren van het hbo, practoren van het mbo en de universiteit elkaar goed te vinden. Indrukwekkend om tijdens mijn werkbezoek afgelopen donderdag aan Provincie Groningen te zien en horen hoe men dat doet en welke rol SER Noord-Nederland hierin speelt. Men zet zich iedere dag weer in om verbindingen te leggen tussen o.a. bedrijven, scholen en overheden om werkbare oplossingen te bereiken voor bijv. de arbeidsmarktkrapte. Ik ben onder de indruk van hoe men werkt aan regionale brede welvaart. 

Talentperron Groningen, Jouke van Dijk, Kim Putters, Carine Bloemhoff en Michel van den Berg

Tijdens het werkbezoek aan Gemeente Groningen bezocht ik ook Talentperron, een locatie waar mensen terecht kunnen met vragen over leren en werken. “Als je uitgaat van vertrouwen dan kun je veel beter de problemen aanpakken waar mensen tegenaan lopen”. Heel inspirerend om te zien hoe het Talentperron mensen helpt bij het ontdekken van hun talenten, vaardigheden en mogelijkheden voor aansluiting op de arbeidsmarkt. En heel pragmatisch met de mensen aan de slag gaat, waarbij ruimte en eigen regie centraal staan.   


Kim Putters en René Paas

Hartelijk dank voor de hartelijke ontvangst en inspirerende gesprekken Jouke van Dijk, Herman Bloupot, Carine Bloemhoff, René Paas, Tjeerd van Dekken en alle anderen. Bijzonder om te horen hoe men ideeën uitwisselde en afspraken maakte voor vervolg.  

Kim Putters

📷 Xander Brinkman en Erik Brand